Stærke navne på årets multikulturelle festival

Af Steinar Vestli, Borgerjournalist.

Vi er i gang: Kulturfestivalen Helsingør 2016

Startskuddet er gået. Forberedelserne er i gang. Lørdag den 11. juni klokken 12 er der festival frem til klokken 18. Helsingørs egen Kulturfestival finder sted på Von Scholtens Ravelin mellem Kronborg Slot og Kulturværftet. Bag festivalen står foreningen Multikulturelt Forum.

Der kommer musik, sang, dans og mad fra alle verdens hjørner.  De bedste kræfter vil åbne festivalen og underholde os fra Store Scene, og der er mad og musik i alle 9 telte rundt på pladsen.

Det dårlige vejr sidst år gjorde, at vi måtte flytte festivalen inden døre i de gamle værftshaller. I år håber vi på mere sol, fest og farver.

En travl og talentfuld mand hed det om Marcus Goodarzi i herværende avis for nogle år siden. Vi er stolte af at Marcus vil åbne vores festival i år – den 18. i rækken. Han blev født i Teheran. 21 år gammel, i 1988, kom han til Danmark og kæmpede mod Janteloven, som han siger. Siden da har han skabt sig en mere forskelligartet karriere end de flestes.  Verdensmester i karate i 2009 og lektor på København Universitet, for at nævne noget. Karate har han dyrket siden han var 12 år.

Hans hus i Snekkersten er fyldt med trofæer fra hans tid som idrætsudøver. Sin japanske visdom, erhvervet gennem karate, bruger han i sit arbejde som anti-stress coach. Det handler om at være i fokus, når man skal, og ikke hele tiden. Marcus Goodarzi er også certificeret instruktør i det videnskabelige mentaltræningsprogram ”Open Focus” fra Princeton Biofeedback Center, USA 2015.
Vi er nysgerrige efter, hvad han vil sige i sin åbningstale. Det bliver helt sikkert en inspiration for os alle – og måske vil han også byde på nogle overraskelser.

marcus goodarzi

Ingen ringere end dirigent Frans Rasmussen vil surfe os gennem festivalen. Vi er rigtig glade for at få ham som konferencier i år. Frans Rasmussen har dirigeret samtlige professionelle orkestre og ensembler i Danmark, været dirigent i de fleste europæiske lande samt i Amerika, Afrika og Asien. Gennem sine adskillige TV-programmer, som ”Stemmer fra Opgangen”, ”Stemmer fra Vollsmose” og ”Stemmer fra Urbanplanen” (DR1) blev han voldsomt populær som musikformidler, hvor ideen var at samle forskellige mennesker omkring det samme: glæden ved at synge og udtrykke sig musikalsk. Frans Rasmussen har udrettet meget i løbet af sine 71 år, og er en musikformidler af Guds nåde. Det er sagt om ham, at han er musikformidleren, der holder af de, der er anderledes, og de skæve. Vi glæder os til at møde ham.

frans rasmussen