Mevlüt Kiral, Helena Jørgensen, Mesut Harman og Rita Tisdall er nye i bestyrelsen

Mevlüt Kiral, Helena Jørgensen, Mesut Harman og Rita Tisdall er nye i bestyrelsen

Af Steinar Vestli, borgerjournalist

Foto: Anne Marie Fuglede

Multikulturelt Forum i Helsingør arrangerer sin 18. kulturfestival den 11. juni på ravelinen ved Kronborg Slot – den store græsgrønne trekant ude i hanen.
Det er andet år i træk, at festivalen vil holde til på Ravelinen. I mange år var den ellers på området mellem Sthens kirke og det tyrkiske Kulturhus.

– Nu, da vi er kommet ned i centrum, er vi mere synlige for flere mennesker, siger formanden, Lisbeth Bono, som håber på endnu større deltagelse i år end sidste år.

Nye unge ansigter

– Vi har fået nye medlemmer, og det unge Helsingør er kommet med i bestyrelsen, nemlig Helena Jørgensen, Mesut Harman, Mevlüt Kiral og Rita Tisdall.

– Vi har brug for nyt blod og nye ideer. Det har vi fået nu. De repræsenterer et bredt interessefelt og arbejder med alt fra nødstedte børn i Nepal til psykologi, politik og teknik her i Danmark, siger Lisbeth Bono.

Vores mange etniske foreninger i Nordsjælland, vil også i år – sammen med bibliotekerne og flere skoler – bidrage til, at vi får en spændende festival. Og som altid er der dejlig mad og sang og musik fra den store scene og de mange telte.

Hal 14 i dårligt vejr

Bestyrelsen har garderet sig dobbelt mod dårligt vejr.

– Blæser det for meget trækker vi inden døre i den store Hal 14 på Værftet, men det tror vi ikke bliver nødvendigt. Vi har fået specielt konstruerede teltpløkker, så vi kan tåle det meste”, siger Lisbeth Bono med et bestemt blik.

Helsingør kommune og Tuborgfondet støtter festivalen, og bestyrelsen har også fået lovning på yderligere støtte fra flere sponsorer.

– Vores arbejde med at fremme den mellemkulturelle forståelse i verden i dag er vigtigere end nogen sinde, konstaterer Lisbeth Bono.